Училище за емоционална интелигентност

През учебната 2023-2024 година децата от 4 ПГ "Звънче" бяха включени в eTwinning  проекта "В палитрата: емоции, цветове, изкуство и приказки", осъществяван от психолога при ЦПЛР - Троян - Милена Кабакчиева.

  • Чрез "Стълбичка на радостта" - училище за емоционално развитие и с помощта на приказките децата се учеха да разпознават собствените си емоции и тези на другите, да разказват за настроението си, да споделят идеи, да предлагат решения на конфликти, за да могат да изграждат дълготрайни социални връзки.
  • Чрез "Емоции в картини" и изкуството децата разсъждаваха върху цветовете и настроенията, представени в картините и емоциите, които предизвикват. В Лабораторията за чувства всяко дете изрази какви емоции усеща върху лист хартия.
  • На финала в Работилница за чорапени кукли изработиха своите кукли на емоциите.

С участието си в проекта децата се запознаха с различните емоционални състояния и начина, по който те се променят през деня и как оказват влияние върху действията им и отношенията с останалите. Разшириха своя емоционален речник и се научиха как да насочват чувствата и емоциите си така, че да общуват по-ефективно с другите.