Посланици на Доброто

През целия месец декември децата от ДГ "Синчец" са Посланици на Доброто като част от благотворителната инициатива  "Маратон на добротата" , организирана от автора на детски приказки Виктория Петрова. Каузата е подкрепена и от президента Румен Радев, който изпрати благодарствено писмо до всичи участници.
След като се запознаха с книжката "Мечо и добрината обикалят гората", децата се вдъхновиха и последваха примера му. В група "Мечо Пух" направиха драматизация по приказката, в група "Пчелица" представиха празника "Доброто ще спаси света". Всички деца в ДГ "Синчец" с много обич и старание изработиха коледни картички с мили пожелания, а родителите се включиха с дарения - книжки за оцветяване и четене, комплекти за рисуване, настолни игри, които занесохме в детското отделение в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Стоев-Шварц“- Троян, за да зарадваме децата, които ще прекарат най-светлия празник - Коледа, в болничното легло.
Пълни са вече и кутиите за добрини, в които малчуганите ежедневно пускаха листчета с направените от тях добри дела.
Срещата с книжката на Виктория Петрова стана повод за пореден път да обеденим сили около една благородна идея, да посеем семенцата на доброто в детските сърца и да им покажем, че малките жестове имат най-голямо значение.
За нас, екипът на ДГ "Синчец", е важно да изграждаме емоционалната интелигентност у децата, да ги учим да проявяват емпатия и да не са безразлични към човешкото затруднение. Благодарим на родителите, че са съпричастни към различни каузи и с личния си пример учат децата на добротворчество и подкрепа.
Само с общи усилия ще успеем да превърнем малките хора в отзивчиви, състрадателни и подкрепящи човеци, които ще правят света по-добро място.
 
 Най-важното в човека е сърцето. 
 Добро ли е - спокоен ти бъди.
 И каквото и да срещнеш запомни:
 Доброто във света ще победи!
 Добри ли са сърцата - добър ще е светът!
 
 

Галерия със снимки