Хранене

Храненето на децата в Детска градина "Синчец" - Троян е организирано съгласно всички нормативни изисквания за отглеждане на деца от 2 до 7 годишна възраст.

Храната е пълноценна и всички продукти в менюто са изцяло съобразени съгласно Наредба №9/16.09.11 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училища в сила от 20.10.2011 година. Всички продуктите се придружават с документ, доказващ тяхната безопасност. На децата се осугурява правлен балансиран хранителен режим, който вклюва зърнени храни, картофи, сезонни зеленчуци и плодове, храни богати на белтъчини: телешко, свинско, пуешко, пилешко месо; риба, яйца, бобови храни, сирене от високо качество и мляко с различен % масленост. Храната се приготвя в самото детско заведение. За да бъде почти изключено приемането на мазнини, храната се приготвя чрез варене, печене и задушаване, с помощтта на конвектомати.

Децата В ДГ „Синчец се хранят четири пъти дневно:

  • Сутрешна закуска;
  • Междинна закуска с пресен плод;
  • Обяд с тристепенно меню, което съдържа – супа, основно и десерт;
  • Следобедна закуска.

Менюто се изготвя предварително за седмицата от медицинското лице на Детска градина „Синчец" съвместно с домакин и готвач и се одобрява от Директора. Всяка седмица менюто е различно, съобразено със сезона и изискванията за пълноценно хранене.

Прочетена 689 пъти