Лаборатория "Мечо Пух", Веселите фигури и вулкан - дейности с родители по проект "Успяваме заедно", ПГ - 6 годишни

На 3 май, в хода на реализирането на проект по НП "Успяваме заедно", Модул 2 "Иновативна детска градина", родители и деца от четвърта група "Мечо Пух" играха с роботизираните играчки - пчеличките BEE-BOT и роботът Botley 2.0. Чрез тях децата се учат да създават програми, с които да ги управляват, надграждат знанията и уменията си за ориентиране в пространството. Развиват логическото си мислене, умението за последователност в действията, въображението, паметта, овладяват комуникативните си и социални умения и работата в екип. За всяка от играчките имаше подготвени подложки с различни загадки, при които деца и родители трябваше да работят в тандем.

Забавленията продължиха с включването им в експерименталната лаборатория "Мечо Пух". За целта имаха за задача да изработят макет на вулкан от моделин. След това се превъплътиха в истински химици и пресъздадоха реакцията на изригването му чрез взаимодействието на сода, боя и оцет.

Родители се убедиха, че STEM образованието допринася за самостоятелното придобиване на практически знания, стимулира любознателността на децата, дава знания за справяне с различни предизвикателства и решаване на практически проблеми и развива детската личност.

Прочетена 39 пъти